Les activitats de Setmana Santa a les Nollegiu
L'agenda de les Nollegiu per gaudir de la lectura a la Setmana Santa
Estimat nolector, estimada nolectora,
Arriba la primavera i s'acosta Sant Jordi. Comença el compte enrere, les preguntes indirectes per endevinar quin llibre vol la nostra parella, els nostres fills, per pensar quin li podria agradar o sorprendre. Novel·la, poesia o teatre? Des de les Nollegiu us volem ajudar i a partir de la setmana que ve, us portarem setmanalment un grapat de recomanacions de tots els nostres llibreters. Abans, però, no volíem deixar de compartir-vos la programació d'activitats dels dies vinents. Perquè la llibreria continua en marxa tota la propera Setmana Santa, en què tindrem la visita, entre d'altres, dels autors Bernat Dedéu i Jordi Fernando i una nova data del Nocreixeu. Us hi esperem!
Diàleg amb Jordi Fernando, autor de L’assassí del Tirant
Dimecres, 27 de març, 18:30h. Palafrugell.
Thriller amb rerefons històric en què un filòleg jubilat que està acabant la tesi sobre Tirant lo Blanch investiga uns assassinats en sèrie que podrien tenir relació amb l'obra de Joanot Martorell.
Nocreixeu: Construïm la casa dels ratolins entre tots
Dissabte, 30 de març, a les 11h. Palafrugell.
Us proposem que vingueu amb els més joves de la casa a fer un joc consistent a construïr casetes pels ratolins. Tal i com Karina Schaapman proposa a les aventures d'en Sam i la Júlia, mirarem de fer entre tots construccions aptes perquè hi visquin.
Eps! Farem sorteig i sortireu amb algun regal ratolinesc!
Bernat Dedéu presenta No mataràs
Dissabte, 30 de març, 18:30h. Palafrugell.
Déu anuncia a Moisès que no podrà alliberar els hebreus d’Egipte si no és fent ús de la força. Partint d’aquest comunicat, i assenyalant la incongruència respecte al manament «No mataràs» que Déu també dona al profeta, el filòsof Bernat Dedéu reflexiona sobre les conseqüències polítiques de l’assassinat. Segons Dedéu, es tractaria d’unes implicacions que trobaríem a la base dels grans pensadors contractualistes occidentals, com són Thomas Hobbes i Jean-Jacques Rousseau.
Curs de literatura clàssica: Catul i la lírica llatina
Dimarts, 2 d'abril, 18:30h. Poblenou o Zoom.
Sessió del curs de literatura clàssica dirigit per Eloi Creus dedicada a: Quan la lira ja no canta, però encara sona: Catul i la lírica llatina fins a Horaci. Llibre de referència: Catul.
Diàleg a propòsit de Maldito trabajo
Dijous, 4 d’abril, 18:30h. Poblenou.
Conversa de l’autor, Eduardo Vara Robles, amb Jordi Alsina Isart, filòsof de formació.
Aquest assaig explora el costat fosc de la vocació professional, l'origen de les ocupacions i els sacrificis imposats als treballadors en nom d'abstraccions divinitzades com el «progrés» o el «bé comú».
Curs d'aproximació a la Ilíada i a l'Odissea: Les dones a l’Odissea
Dijous, 4 d'abril, 18:30h. Clot o zoom.
Amb el traductor del grec al català, Pau Sabaté, volem endinsar-nos en el món homèric de la Iliada i l'Odissea, dues de les obres cabdals, els orígens de la narració. I ho farem en sessions d'hora i mitja a la Nollegiu del Clot intentant que si les heu llegit, tingueu més referències i recursos per reinterpretar-les. I si no l'heu llegit, perquè quan les obriu hi entreu amb totes les armes preparades per gaudir al màxim la guerra i les aventures.
Diàleg amb Frank A. Von Hippel, autor de La era química
Dissabte, 6 d’abril, 12h. Clot.
L'era química compte la fascinant història dels científics que van lluitar contra la fam i les malalties, i les conseqüències imprevistes i catastròfiques que aquesta lluita va produir en les societats humanes i en la nostra relació amb el planeta. Amb profunditat i agudesa, Frank A. Von Hippel explora la incòmoda coexistència de la humanitat amb les plagues, i com l'existència d'aquestes i les batalles per a exterminar-les han donat forma al nostre món modern.
Curs de literatura europea: Memorias de una ladrona, de Dacia Maraini
Dilluns, 8 d’abril, 18:30h. Clot o Zoom.
La imaginació sol enquadrar a Dacia Maraini en la llegenda d'Alberto Moravia, successora d'Elsa Morante. Ambdues van ser primeres espases i la trajectòria de Maraini és d'una riquesa enlluernadora, sempre compromesa amb el Feminisme, però no per això banal perquè la italiana és una autora versàtil i propietària d'una personalitat autoral tan forta com per a merèixer ser candidata al Nobel de Literatura.
Curs de literatura romanesa: La gata del viernes, de Doina Rusti
Dimarts, 9 d’abril, 18h. Clot o Zoom.
L'obra de Doina Rusti, La gata del viernes, és una novel·la històrica ambientada en l'època del Bucarest fanariota de finals del s. XVIII, que conté una col·lecció de receptes sorprenents.
Curs de literatura nordamericana: La taca humana, de Philip Roth
Dimecres, 10 d’abril, 18:30h. Clot o Zoom.
No és la novel.la més coneguda de Philip Roth, però sí és profètica a l'hora de posar de rellevància la doble moralitat d'un país que sembla abraçar la Primera Esmena de la seva Constitució alhora que l'ignora. L'humor corrosiu d'uns dels autors nord-americans més crítics i lúcids amb la seva societat ens fa repensar el present i allò que s'amaga darrera de la tan preuada correcció política.
I moltes més al nostre web!
Ens acomiadem. Si t'ha agradat, no t'oblidis de subscriure't per a poder rebre la carta i la nostra agenda un cop les publiquem. Si ja ho estàs, gràcies, gràcies i gràcies.
Una abraçada,
i nollegeixis.